Find of the Day: 22 July 2016

Almost a decade ago, a not-so-well-known tech millionaire named Elon Musk took to the blog of his least-famous company and published a “secret master plan” to bring zero-emission electric vehicles to the masses. Now part two of Musk’s not-so-secret plan has been revealed, and it contains a much more ambitious strategy to transform the way Americans get around—plus a way to power it all sustainably.

elon-musk-tesla-590x332

What was the biggest surprise when you started your first industrial design job? For me, coming out of three years getting my hands dirty in the studio at school, it was the work environments. During multiple internships and my first three ID jobs, I learned that ID work took place in dull offices with music chosen by those with seniority—and you never needed to wash your hands.

In the article are some excerpts of the excellent answers to the question “Is Industrial Design a Desk Job?” provided by core 77 board participants.

506932_81_54758_kWd4Njdhe

The designers at Philips Lighting, maker of the multi-colored Hue smart bulbs among other glowing and shining products, know that there’s a link between productivity, happiness, and workplace lighting. So when it came to updating their vintage corporate headquarters in Eindhoven, they wanted to practice what they preached. Philips teamed up with Lava Architects and Beersnielsen to cover the building’s stark, lifeless atrium with a canopy of beautiful opaque panels, spreading light like sunshine scattering between leaves.

When the Philips Lighting headquarters was originally built in the 1950s, it was made up of a number of separate buildings, surrounding a large outdoor courtyard. At some point, the company decided to consolidate these buildings into one mega-structure by covering the courtyard with an enormous, 115,000 square foot ceiling, which let in sunlight through a scattering of skylights. But for a lighting company like Philips, the result was dreary—and it was an acoustic nightmare.

3062015-slide-1-philips-updates-corporate-headquarters-with-a-dancing-canopy

These simple homewares use material interplay with little fuss but a lot of gravity. The series uses interfacing concrete, metals, and hardwood, pairing warm and cool, dense and light. Designed by La Selva Studio for Mexican homeware brand Más, the series was first debuted at Salone de Mobile and is now in production.

507420_252_54815_K6UudB2L9.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s